Svojim kvalitetom i mekoćom oduzima dah. Onaj ko jednom proba biftek na žaru rizikuje da ostatak života upoređuje sva ostala mesa sa njim. I vrlo brzo shvati da je to teško uporedivo. Činjenica da se u našem restoranu služe bifteci isključivo od filea mladog bika (vodi se računa o uzrastu, odgoju i obradi svakog komada) govori u prilog činjenici da zadovoljavajući komad mesa nije tako lako naći a da smo kao restoran posvećeni kvalitetu mnogo pre nego li kvantitetu posluženog. Svaki komad mesa je prošao strogu proceduru pripreme i sazrevanja a ispred gosta može se poslužiti isključivo biftek koje zadovoljava naše zahtevne kriterijume. Na taj način negujemo tradiciju ukusa i posvećenosti gostima.
Kako mi spremamo biftek?
Izuzetno negujemo tradiciju nabavljanja najkvalitetnijeg mesa i tu ne postoje kompromisi. Za jedan vrhunski biftek od presudne je važnosti da budu zadovoljeni mnogi normativi oko odgoja životinje i kasnijoj obradi filea. Kako bi postigli punoću ukusa, neophodno je da se svaki komad dobro ocedi, odleži u pacu i skladišti u strogo definisanim uslovima. Namernice koje koristimo su potpuno prirodnog porekla (morska so, maslinovo ulje, organski limun…) i tek tada stvaramo uslov za pripremu kvalitetnog zalogaja. Kako je svaki korak u pripremi dobrog bifteka jako pažljivo definisan, svako odstupanje od toga bi bio greh jer rizikujemo da uništimo brižljivo organizovan proces i dobijemo pa čak i prosek. Znajte, biftek mora biti vrhunski i ništa manje od toga. S tim u vezi, ni ne čudi činjenica da postoje i šefovi kuhinja koji su specijalizirali isključivo pripremu bifteka jer konac delo krasi, a sav trud bi pao u vodu ako bi se ovom poslednjem koraku pristupilo nedovoljno posvećeno.