Sam po sebi, biftek ima svoju aromu i strukturu. Pravi ljubitelji bifteka tvrde da ga ne treba nikako služiti sa raznim sosevima i prelivima jer tako maskiramo osetljivu suštinu koja se dugotrajnom pripremom i namenski ističe u prvi plan. Neki pak, tvrde da je najkvalitetniji biftek onaj koji se kombinuje uz vrhunski spremljene soseve koji će mu dati prekopotreban identitet i na taj način upotpuniti i zaokružiti ukus. Kako bilo, o ukusima ne treba raspravljati. Činjenica koju niko ne spori je da je biftek najkvalitetnije meso u širokoj primeni i da se može nadograđivati isključivo sa vrhunskim namernicama kako se ne bi narušila njegova specifičnost . Pravi greh bi bio kada bi kvalitetno parče mesa kombinovali sa bilo čim prosečnim i tako od ekskluzive bismo dobili sredinu, a to nikako nije cilj. Jedno takvo jelo je i biftek u sosu od bibera. Zahvaljujući svojoj specifičnoj aromi, pomenuto jelo našlo je svoje mesto u svim jelovnicima najpoznatijih restorana širom sveta.
Sos od bibera – zahtevno i aromatočno
Biber sam po sebi ima jaku aromu i oštar ukus i kao takav odlično se slaže uz meko i sočno meso bifteka. Kvalitet jednog kuvara se ogleda u kvalitetu njegovih pripremljenih soseve. Kada vrhunski kulinarski znalac želi da oceni rad šefa kuhinje, prvenstveno proba sos, njegovu strukturu i punoću ukusa i na osnovu toga nepogrešivo utvrđuje pomenuti kvalitet. To posebno važi za ovaj kremasti sos od bibera. Napraviti peper sos koji će se savršeno uklopiti uz pripremljeni biftek oduvek je bio pravi izazov za bilo kog kulinarskog stručnjaka. Kako bi smo postigli zahtevanu harmoniju ukusa, ovaj sos se priprema po vrlo preciznoj i zahtevnoj recepturi. Sastojci moraju biti posebno odabrani kako bi postigli zadovoljavajući efekat.
Probajte peper steak u našem restoranu i prepustite se kombinaciji oštrog i pikantnog ukusa bibera i sočnog bifteka.